Mørk Chokolade Ganache med hvid chokolademousse

Chokoladeganache ingredienser:

  • 50 g mørk chokolade, gerne 70% (helst Anton Berg)
  • 1 dl piskefløde

Hvid Chokolademousse ingredienser:

  • 1½ blad husblas
  • 100 g hvid chokolade (god kvalitet, det billige kan let klumpe i moussen)
  • 50 g pasteuriserede æggeblommer
  • 25 g rørsukker
  • Limeskal fra ½ lime (økologisk eller usprøjtet)
  • 2½ dl piskefløde

Chokolade ganache:

  • Kog fløden op og hæld den over den hakkede mørke chokolade. Rør til chokoladen er smeltet og blandingen glat.
  • Fordel ganachen i fire dessertglas og stil den tildækket i køleskabet mindst 2 timer.

Hvid chokolademousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand ca. 10 min.
  • Smelt den hvide chokolade i en skål i et vandbad.
  • Pisk æggeblommer med sukker og limeskal til en luftig æggesnaps.
  • Pisk 2 dl af fløden til en let skum og bring resten af fløden i køg i en lille gryde.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i den varme fløde.
  • Bland æggesnapsen med den smeltede letafkølede husblas.
  • Vend herefter den smeltede chokolade i (det skal gå stærkt!!) og endeligt flødeskummet lidt ad gangen.
  • Fordel chokolademoussen oven på chokoladeganachen og stil derefter atter glassene på køl i mindst 3 timer.

Kan med fordel laves dagen før den skal serveres.

Inden servering pyntes med frisk frugt og citronmelisse.

Velbekomme.

Dette indlæg blev udgivet i Madklub. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>