Madklubben og opskrifter

Så var det min tur til at lave mad til madklubben, så jeg havde lavet en tre retters menu og her får i opskrifterne.

Til forret fik vi østershatte suppe:
Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser:

  • 30 g smør
  • 3 skalotteløg, finhakket (35 g)
  • 2 fed knust hvidløg
  • 300 g østershatte
  • 2 dl hvidvin
  • 9 dl god hønsefond
  • 3 dl fløde
  • 25 g finthakket soltørret tomat
  • 3 spsk. Timianblade
  • Havsalt og friskkværnet hvidpeber
  • 1 frisk chili
  • 1 pakke bacon i tern.

Tilberedning:

Klargør østershatte ved at skære det nederste af stokken, den kan være lidt hård. Riv østershattene fra hinanden i mindre stykker.
Varm smørret op i en stor gryde, så det lige bruser op.
Sauter skalotteløg og hvidløg i ca. 1 min. Uden at det tager farve, ved middel varme. Kom østershattene ved og lad dem svitse med i 2 min. Kom hvidvin ved og lad det koge op. Kom fond, fløde, chili, bacon og soltørret tomat ved. Lad suppen koge i 15 min. Ved middel varme, og smag suppen til med timian, salt og peber.
Servere suppen i en suppeterrin med ristet eller grillet brød.

Hovedret:

Ovnbagte balsamico løg og kartofler med ovnstegt svinekød

Ingredienser

Kartofler og løg:

  • 1,6 kg kartofler
  • Olivenolie
  • 200 g smør
  • 1 bundt frisk rosmarin (plukket og hakket fint)
  • 1 helt hvidløg (halveret og knust)
  • 5 rødløg medium (pillet og skåret i kvarte)
  • 375 ml balsamico eddike
  • Havsalt og frisk kværnet sort peber

Svin:

  • 1 lille bundt frisk rosmarin (plukket og hakket fint)
  • Havsalt og frisk kværnet peber
  • 2 spsk. Frisk kværnet fennikelfrø
  • 1,6 kg ribbensteg uden ben/ rullesteg (skind fjernet og fedtside ridset)
  • Olivenolie
  • 6 fede hvidløg (knust)
  • 1 rødløg (pillet og skåret i stykker)
  • 2 stilke blegselleri (pillet og skåret i stykker)
  • 4 laurbærblade
  • 2 glas hvidvin

Tilberedning

Forvarmet ovn 200 grader.
Kog kartoflerne i 8 min i saltet vand, hæld vand fra og gi dem lidt tæsk i gryden og lad stå til afkøling.
Kødet krydres med rosmarin, fennikelfrø, salt og peber.
Brun kødet lettere af i lidt olivenolie i en medium-høj varm bradepande med fedtsiden nedad.
Vend kødet rundt og tilsæt: løg, hvidløg, selleri og laurbærblade.
Sæt det i bunden af ovnen i en time.
Efter 30 min rør lidt rundt.
Efter 40 min tjek farve. Evt. tildæk med sølvpapir.

Tag en bradepande mere til kartoflerne og sæt den TOMME pande i ovnen.
Når panden er varm, hæld lidt olivenolie i tilsæt smør, rosmarin og hvidløg.
Bland kartoflerne i og rør det hele lidt sammen.
Tilsæt løg, balsamico eddike, salt og peber.
Giv det 5 min med grilleffekt.
Efter de 5 min slå grill fra og lad stå i ovn i 50 min. – efter 25 min, rør rundt i det hele.
Efter 1 time tid skulle kødet være færdigt. Prik ned med en gaffel eller kniv, tjek kødsaft er klar.
Lad kødet stå og trække lidt.
Tag fedt fra i bradepanden, mos løg/hvidløg og tilsæt hvidvinen, den koges derefter ind til ½ mængde.
Tag en si og hæld saucen igennem, smag til med salt og peber.

Video: se fra 5:19

Den fortsætter ved denne video

Dessert

Til dessert fik vi Nøddekurv med is og solbær-kaviar.

Opskriften på solbær-kaviar kan ses i Spise med Prise – Den lille kemiker http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Programmer/Program24.htm

Jeg brugte en mindre sprøjte, og kun 100 ml solbærsaft
http://www.kokkekniven.com/artikler/dessert-kaviar-uden-texturas/

Dette indlæg blev udgivet i Madklub. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>